There was an error in this gadget

31 December 2009

Ipod Nano 5G In-Depth review.

The Fifth G's Nano shape and dimensions still the same as before,the 4G's Nano.But 5G's has a polished aluminium finish and have touch of luxurious sheen.Yea,its slippy in your hand and thats why you should have any case or skin for this 5G.



Video recording is one of the reasons people considering Nano 5G.It gives you 640x480 VGA resolution.Surprisingly,even it is a vga recording type,but the quality is far more better than a handphone(1.3-3.2 megapixel camera).Although dedicated camcorders do the job better,the 5G's Nano videos have amazingly decent detail and colours.



What's more,there are 15 built-in recording effects.Options include Xray,black and white,Sepia,Cyborg and lots more.Sorry for not giving you examples on how it look likes.Maybe on the next post.So thats all for today.=D



28 December 2009

Ipod Nano Fifth G!

Friday til Saturday im having Perhimpunan Karisma Nasional(PKN) at Damansara with my roomate and Syazwan and wakil2 dari perak juga.This is the first time zeff and I presenting Perak as the 'pemerhati' and it was quite fun after all.Jumpa kawan-kawan lama dari Johor.




Karisma is one of the 'badan' islam non-gov bagi peringkat universiti di bawah naungan JIM(Jamaah Islah Malaysia).Sepanjang berada di Damansara,ak berjumpa pelbagai remaja2 handal di sana.Walaupun mereka ini masih remaja ,pemikiran mereka sangat hebat.Sudah memikirkan masalah umat,penyelesaian,dan pelbagai lagi.Dan ada juga perbahasan di sana mengenai perkara yang sama.

One of the coolest quotes from UIA Nilai student:
"Kuantiti itu satu keperluan,tetapi kualiti itu sesuatu keperluan"(hahahah)

Thanks to Akh Muhamad KB,Akh Abdullah Omar dan wakil perak kerana sudi mengajak kami.:)

Sabtu aku berkunjung ke UIA Gombak untuk bermalam bertemu Yasir(kawan baik).Waahh.. Cantik dan sangat besar kawasannya.Ahad berjumpa dengan Acap(kawan baik/kawan gelak sampai nangeh).Dua tahun tidak berjumpa ,banyak yang disembangkan.








Post terakhir:

"Im watching HD video in my mp4.."




Ipod is one apple that never fails to deliver a superb quality MP3/MP4.This fifth generation of IPOD NANO will kick ur a** kaw2 nye.Hahaha.Superb pixel quality+VGA's video with HD quality+8Gb(enough for a full episodes of korean's drama)+versatile design+FM Radio(with playback function)byk lagi(x habis explore)=PERGH!!.Nano Fifth gives u first rate MP4!

By shaking the ipod,u can easily change the tracks.(woah..dah bosan nak tekan.)

Thanks to MR Ho for giving(swapping) me a wonderful gift for Christmas.Hahaha.


16 December 2009

I'm Baking in Holiday!

Aktiviti malam kadang-kadang disajikan dengan minum di mamak.Bersama Cain dan juga Anip dah terkadang ada juga Zeff dan Anuar.





Gambar ini diambil di kinokuniya.Pelukis jemputan (nama tidak dikenali tetapi cam mukanya) menggembirakan kanak-kanak di sana.Tujuan pergi ke sana untuk membeli buku graphic tetapi tidak jumpa.Cuma yang ada di Kedai Basheer-Graphic Bookstore di Sungai Wang,sangat berpuas hati.




Dan ini pula gambar yang diambil tadi,aku membuat kek.Chocolate moist cake.Semua bahan diberi makcikku all the way from usa.Terima kasih.kek itu sangat sedap





10 December 2009

Pengisian.

Maaf kerana tidak diupdate.Ketiadaan internet dan kelembapan internet mamak's stall masalahnya.Cuti banyak dihabiskan dengan makan minum mandi tidur.Maaf ,tiada pengisian.Ada tu ada..cuma sedikit.

OK.Teaser ASAM Sudah pun siap.Alhamdullilah.Minta maaf kepada abgku kerana lambat siap.



Gambar di bawah pula diambil petang tadi.menggunakan paip air dan memancutkannya ke tumbuh-tumbuhan.Dan baru aku sedar warna yang dikeluarkan Olympus sangat original(pandangan aku),apa yang kita nampak ,itulah warna dia.Wuh!




Gambar-gambar ini pula,diambil ketika PPN/PPWN Jemaah Islah Malaysia.Aku "dijemput" menjadi photographer.Heheh.Pengisian paling bermakna setakat ini.






*terima kasih kepada faris:blog nya menyebabkan aku tergelak2 dicuti ini.



25 November 2009

Working on...Acara Anak Seni Melbourne(ASAM)



Ada sedikit kesilapan.Akan diubah selepas ini.Masih tidak lengkap lagi.



17 November 2009

Same Old day.(Tue dah aku ni).

Please grant my Wish oh Allah~...

IPOD FIFTH GENERATION.-MCFARLANE MANNEQUINE TOY.-AMD PHENOM 3 BLACK EDITION



Dalam meraikan hari kelahiran ku,aku telah membuat satu teaser untuk CRAFT untuk semester akan datang.

As the name suggested, this event is to discover student’s talent in art whom are engineering-based student with no direct study of art but are still gifted. It is also a medium for student to display their art work. Students will gain experience and expertise in the creative area and performing arts which not only in a specific academic field.
Moreover, CRAFT is a way for student to develop an appreciation of the arts work among student.





15 November 2009

Final Examination..

Ini gambar-gambar lama yang diedit ketika kebosanan menunggu masuk peperiksaan.





08 November 2009

PipiT 3rd Anniversary!

Pictures taken using compact camera.Hehe.Thx Faris for your camera..!









05 November 2009

Akhirnya art ku diterima ramai.Hahaha.

Baru-baru ini aku masuk satu contest.Make anything for the PIPIT 3rd Anniversary.Using my new wacom bamboo,i made a simple poster that is not so cool but ok la,so-so.Harapan untuk memang diketepikan, bcuz in that forum,like all people cam cool gile je dengan art.So tanam niat untuk mencuba.Walaupun tidak menang,sekurang-sekurangnye..art aku diterima.:)YEaaaaY

Screenshot dari dalam forum:




03 November 2009

UTP RUN 09









 
 
Copyright © KWNSekamera
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com