There was an error in this gadget

04 November 2012

Sudah Tua.

Aku menaip sempena bulan November, bulan yang ditunggu-tunggu. Banyak perkara yang akan terjadi di bulan ini. Mostly benda yang akan dilalui membentuk karier ku sebagai orang dewasa dan lepasan ijazah. Ya aku sudah pun grad.

Mengambil masa 15 tahun untuk habiskan sesi pembelajaran dan hidup aku sebagai pelajar. Seperti pelajar tajaan PETRONAS yang lain , mereka sudah pun mendapat tempat pekerjaan cuma masih belum bermula. Aku? Tidak terpilih. Sekarang? Terkial-kial mencari hala arah tuju. Sudah 2 bulan ak dirumah tanpa pekerjaan, menganggur seperti manusia lain. Menunggu-nunggu pekerjaan datang bergolek. Tidak. Ak tidak seperti itu. Setiap pagi aku mencari dan setiap hari aku mempelajari benda baru. Dan masih mencari diri ku sebenar.

Tarikh yang juga bermakna di bulan ini adalah pada 8 November. Dimana kami menyertai pertandingan BERJAYA YOUTH SHORTFILM COMPETITION. Dan kami sekarang berada di tempat 10 teratas dan pemenangnya akan ditentu pada tarikh itu.


11 March 2012

Dreaming Post : Skater Audition

Place: My Late Grandmother's House - Batu Gajah 

Dream: Dreaming about Amin Mahmood (a friend of mine in UTP) conducting an audition searching for the best skaters(Skateboard players) to compete in world competition.

Tempat mimpi macam hampar cuz mmg set rumah arwah opahku terletak di kawasan lombong biji timah yang ditambak. It was like, padang pasir tapi ade rumput2 yang banyak. Then ak bwk skateboard jugak. That skateboard quite different from the others. die macam satu tayar n tayar die agak pelik terletak di tengah2 skateboard. n you can ride it on any terrain. Macam you letak that skateboard tolak skit then die boleh gerak dengan sesuka hati but depends on kecurangan tanah tu.

Ak jalan2 didepan kawasan tanah lapang depan rumah tu, ak nampak ramai orang dari jauh datang ke rumah ak. And theres this guy tegur "Bro ak nak register untuk skateboard competition tu". Pastu I was like "aah laa..amin nak buat ujibakat cari skaters tu." Then ak call amin asking about that audition session. He was in class, and die ckap he is going to the house . "OTW bro..lepak jap.". Orang makin ramai sume bawak skateboard, tapi yang peliknye sorang x leh ride skateboard dorang cuz atas tanah dan jalan raye macam nak hancur. Yang datang bukan calang2. Sume mmg skaters betul. Terkejut gak cuz kawasan2 situ ade plak orang nak main skate (in reality ).

Girls and Guys. sume dressing skaters. ade jugak yang anak2 orang kaye ,perempuan berpakaian kaye then datang nak join audition tu.

 Tidak beberapa lame Amin datang, and die macam sangat rushing and have no idea on handling those audition. Reason; xde proper jalan or terrain utk main skateboard. Mula-mula aku tension gak. Dah la nak buat audition skaters tapi tempat x sesuai. Ak de cadangkan kat amin buat dekat Halliburton (di UTP in reality) kawasan yang agak sedap untuk bermain skateboard. Then die balas "Aku taula..jalankan je."

Hari makin gelap orang yang datang ramai gile. It was about 300+. Ak dah risau tapi Amin cool. Then Amin panggil sume orang yang dah berkumpul depan rumah nenek ak dan meminta maaf atas kelambatannya. Then dorang terima.

Scenario bertukar, it was at night and everything moving in slowmotion. Ade breakdance, lawak2 , and macam2 (cant recall). Sume ni berlaku depan api yang telah dinyalakan amin mcm camp fire. sume bulatan kumpul depan tu. Tiba-tiba tukar scenario Amin menemu ramah budak2 ni di dalam bilik, dan menanyakan tentang skateboard, tinggal, achievement. Ahaa..Ade foreigner jugak join tapi ak pesan kat Amin, amik yang Malaysian je.

After a while, baru lah ak faham amin nak buat ape. Die nak buat mcm prelim audition ade stages. So this stage just to find the right people. Ok got it.

Scenario berubah lagi, siang and ak bangun dari tidur then terlentang bersama longgokan2 skaters yang ade semalam, bangun2 je depan ak de dua perempuan. They are twins and muka dorang macam pelakon KIL tu serious x tipu.


Bangun2 dorang berdua ni dok sakat orang. bakar mercun campak kat orang la, bakar mancis letak mulut la but those girls are cute,double cute! Haha. Then ak ajak try main skateboard ak. Dorang cam terkejut gile and cam cool. at that time , ak terfkir untuk bawak skateboard tu utk pergi kelas (in reality).senyap pun senyap.Menyesal cuz x tanya name dorang.lol

Reason of dreaming : Ak bawak skateboard ke dalam bilik ak letak kat bawah meja belaja. So setiap kali ak duk kat meja, kaki ak letak atas skateboard n mcm main2 dengan skateboard tu (in reality.).

Reality : Nasib baik ingat lagi . Bangun2 bukak komputer terus taip. This is the first time im doing this cuz xnk lupe yang ak mimpi tadi. Dah pukul 5.50AM and nak masuk subuh. Azan berkumandang when I am writing this .Ok..solat dulu.:).Jaa nee.

14 February 2012

Again.

31 January 2012

Busking Seeker

30 January 2012

The Best of Korea

 
 
Copyright © KWNSekamera
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com