There was an error in this gadget

13 December 2011

25 December 2011.

Mark that date.

15 October 2011

Im Sorry and Thank you.

09 October 2011

Its her.



 via the sartorialist

06 October 2011

For Everything You Gain, You Lose Something Else

08 September 2011

Tangisan kucing.

4 days before I saw this cat. 2 kaki belakang die patah and beberapa tulang belakang die juga patah(ade orang campak dari atas). Nak tolong mcm susah n mayb geli cuz kucing tu sangat kotor. So just pergi kat kucing tu dan tgk die makan.

Petang semalam kucing tu ade kat floor rumah-tingkat 14 and berjalan ke rumah ak sambil mengiaw2. Ok -mmg terkejut.die seret kaki die pergi kat ak mase ak di depan die and at that time kucing tu kencing . So, time die bergerak kat ak, kesan air kencing die ade je kat floor luar rumah tu . At first ak cam nak lari, tapi ya Allah sangat kesian and yes time tu ak nangis. Takut and kesian tersangat.

Ak amik baju ak yang tersidai kat luar n angkat die bawak turun. 2 3 kali gak la fkir nak angkat kucing ni. risau die sakit . Tapi angkat jugak then, die meronta2. Decided utk angkat kejap then letak kejap. Lif flat ak tu pelik sikit so kene turun 2 tingkat baru leh gne lif. So kucing tu ikut ak turun tangge. Gigihnye kucing tu turun sambil menghempas kaki die setiap kali turun anak tangga. Ak tlong die meronta2 so biar die turun sendiri atas jagaan ak.

Sampai kat lif tekan button turun dan tunggu. kucing tu duk depan ak and baring. Mase tu yaAllah ..sapelah manusia kejam yang campak kucing ni dari tingkat atas sampai patah kaki die ni. apelah mase depan kucing ni. n seriously at that time ak nak bunuh kucing tu supaya xnk bagi die rasai hidup susah tu.tpi nak wat camne,satu hari die akan mati gak.

Mase pintu lif terbuka ramai orang, sume cam.."huhhhhh".Terkejut tgk kucing tu. ade beberape budak kecil dalam lif tu terkejut.pastu lari jauh sikit dari kucing tu.takut dan kesian. Sampai bawah bawak die keluar then die pergi . pastu ak g beli whiskies then balik2 die dah hilang..

siannye  kucing tu...

15 August 2011

SIFE of YEC 2010 - 2011 videos.

SIFE of YEC 2010/2011 Corporate Video. SIFE UTP Road to National 2011 Credits to Awang and Redha

14 August 2011

BACK 2 SCHOOL

Yasir and I went back to school and we made a video.

NASI GANJA.

You will get high when u eat it. Pictures taken in April.

07 August 2011

2NE1 - Lonely Videos


Lonely Official MV


Lonely Live Session


Lonely Live Session Reggae Version


Lonely Latest Live Session


Lonely PV

02 August 2011

Post terdahulu (2008):Adakah kita cantik??

Post ini ditulis pada tahun 2008 oleh saya.

Hanya di dalam novel romantis ,si cantik dijamin pasti berbahagia.Kita??Cantik dimaksudkan indah.Sesuatu yang indah .Luaran dan dalaman.Kita??Tidak ketahuan..Maybe both.Maybe between it.Mungkin tiada…

Seseorang mahukan kecantikan.Pada dirinya dan juga sesuatu untuk dimiliki.Tersenyum apabila memiliki cantik.Lumrah makhluk yang dinamakan manusia ,mahukan cantik.Lumrah juga kita ingin memiliki seseorang yang cantik.Dalaman atau Luaran??Kita??Dua-dua atau salah satunya??

Sesetengah melontar, wajah yang cantik menyembunyikan kejahatan.Betul??Kita??Entah..Sekali lagi dengan ketidakpastian.Adakah semua yang cantik ,baik dan adakah sebaliknya??Dalam konteks hubungan.Lelaki mahu perempuan yang cantik.Perempuan mahu lelaki yang juga cantik.

Persoalan.
Dalaman atau luaran??Atau kedua-duanya??

Seringkali melihat di jalanan ,pasangan berpegang tangan dan berpeluk-pelukan atau cuma berjalan-jalan.Mereka??Kebanyakan kedua-duanya cantik.Secara solo kebanyakan.Hodoh??Tidak la!!Mana ada!!!Mengikut teorinya ,ya..Sedangkan bayi lebih menyukai perempuan yang cantik untuk bermain(fakta ini telah diaplikasikan dalam sebuah rancangan yang mengkaji tentang manusia.)

Kadang-kadang sukar menjadi wanita cantik.Lelaki tidak selalu mencintai ,tetapi sering cuma menginginkan kecantikan mereka.Wanita yang tidak cantik biasanya lebih mudah,kerana kalau seseorang lelaki mencintainya,bererti lelaki itu betul-betul cinta padanya.Benar??Ya..
Menjumpai seseorang yang ikhlas sangat sukar dalam dunia yang kian membangun.Dari segi buruknya dan juga indahnya.Mustahil bukan maksudnya.Tetapi sukar.

Berbalik kepada kecantikan.Seseorang itu tidak perlu menunggu sesuatu yang cantik untuk menjadi miliknya.Yang ‘dalaman’ perlu dicari dan diterokai .Seperti membeli pakaian bundle ,cantiknya tidak seberapa.Tetapi kualitinya,mahal atau cantik dikatakan.

Bangga pada diri jalan no.1 satu.Tidak lengkap luaran ,dalaman pun cukup.Tidak merasa sekarang ,insyaAllah masa hadapan.Cuma berdoa.Sering berdoa,dikabulkan hajat oleh Allah.Sekali lagi ,bersyukur.Alhamdulillah.

Post terdahulu (2008): Nankuru Naisa

Post ini ditulis pada tahun 2008 oleh saya.

Nankuru..naisa
In the Unchinawa dialect it means “things will work somehow“

Cuti lagi,3 minggu lagi sebelum menyambung pelajaran ke Upper Level.Yeay!!
Its great to be a ‘siswazah’.

Teringat balik pada masa lampau,sunggh gembira dan ada juga yg sedih.HAHAHA..Lawak pun ade .Sebenarnye kehidupan kita ini bukan lah sekadar terjadinya sesuatu keputusan ,itulah nasib kite.Its differ.

People change.Itulah yg dapat dirumuskan …

Kehidupan saya semasa di asrama (form 1-5) amatlah patut dinilai balik dan dibuat perubahan pada masa akan datang.

(SMKA KERIAN)Semasa saya tingkatan 1 ,terjadinya satu tragedi yg sangt menggerunkan ,diantara hidup dan mati.Saya terjatuh dan menyebabkan terhasilnye darah beku di kepale saye.Huhuhu.Di atas doa2 yg telah dimakbulkan oleh Allah ,sehingge sekarang saya masih hidup dengan segar dah sihat…cuma masih kurus..hehehe.

(SMKA SULTAN AZLAN SHAH)Setelah terjadinya tragedi itu,saya dipindahkan ke skolah lain.Masuk la saye ke SMKASAS.Disitu la saya mencorakkan diri saya menjadi seorang yang boleh berfikir secara rasional.

Seronok bersame kawan..Itulah yg sering diungkapkan pelajar2 setelah melepasi alam persekolahan.

Tingkatan 4.Saya masuk kelas terakhir.Pada mulanye,sedih sering menyelubungi hidup saya.HAri demi hari,keadaan menjadi lebih seronok.Bukannye makin pandai,tapi makin kuat main.HAHAHAHA..FAIL seringkali melengkapkan keputusan saye .Semue gred ade.Tidak terkecuali pun,walau satu gred.A,B,C,D,E,F…HAHAHAHA…COMPLETE

Tingkatan 5.Dimana ,semasa itula saya sibuk dengan aktiviti kukurikulum.Sungguh seronok.Kebanyakan pertandingan saya masuk adalah berkaitan dengan seni.Dan juga,saya banyak memenangi pertandingan POSTER..YEAY..!!.Terima kasih diucapkan pada sahabat saye yg banyak menolong dlm aktiviti2 tersebut..

Yasir,Acap,Hanif,Alif,Akmal,Fatimah dan Sikin(KAWAN SEPOSTER)..Semoge berjaye..Amin

Kelas banyak kali saya skip,Nak kate kan dlm tingkatan 5 .Saya x masuk kelas dlm 2 bulan atau lebih dari itu.Kerana ‘sibuk’ dan ‘sakit’(kebanyakannya disengajakan)hehehe.Pelajar yg sering tiada dlm kelas=MOHAMAD ADIB BIN HARITH FADZILAH..

DItingkatan lima juga saya dirotan dihadapan khayalak ramai(DEPAN PERHIMPUNAN) kerana kesalah yang tak semana.Terasa segan ade la juga.Tapi itu la kenangan..

Graph result peperiksaan tidak menunjukkan saye yg ingin berubah.STANDARD.Ayat itu sering bermain diminda saye.bese la.HAHAHA.GRed A tidak pernah lebih dari 1 semase ditngkatan 5.Entah la…TRIAL SPM..I did bad..WORST..Saye menjadi’ down’ setelah keputusan percubaan keluar..Daripada situ saya berubah skit demi skit.Belajar menjadi rajin.Tapi tetap juga sebegitu rupa.Kerisauan terhadap PEPERIKSAAN SPM sebenar amat merisaukan saya..

Belajar…Tawakal.. Berdoa ,solat,kebaikan akhlak..dan byk lagi..
Saya habiskan peperiksaan SPM sebenar, dengan mengucapkan amin.Yang menentukan keputusan Adalah ALLAH..ITU saja.Alhamdulillah keputusan saya baik ,tidak setinggi mana pun.STANDARD je.Ayat itu keluar lagi.Apa2 pun alhamdulillah,syukur adalah caranya.Cukup dengan usaha saya.

Selepas ini siapa sangka…saya menjadi orang yg paling berjaya malah tidak mustahil saya menjadi orang yang gagal.

Kita usaha,Allah tentukan…..

Nankuru Naisa..

Things will work somehow..or i can say..things will change somehow..

ilalliqa…

26 July 2011

My life in 2 months of industrial training.

Berikutan dibawah adalah update dari saya sepanjang dua bulan di KL. Hidup saya di sini semakin meriah setiap akhir minggu dan saya rasa, saya perlu menetap di KL pada masa akan datang .lol

F-Secure office. Having my internship in F-Secure (Bangsar South) Asia Pacific HQ for 7 months. Love the people ,love the environment and sooo relaxing!

This is our department meeting room.




We  got snooker in here and gym.



PS3 with guitar hero's guitar!
 


Tiec Competition. Went there for visit and helping those guys in conducting the event.SIFE UTP





Playing baseball batting in OU - You guys should try it . RM4 for15 balls and dont forget to bring your student's card to get student price.







Urbanscapes 2011. This year Urbanscape has done a tremendous job! Love the place and the area. Got nine free tickets. Thx to Nik,Faris,Daphnee,Timmy,Rais,Iejat,Indra and others for joining us!




At last! picture with Hana Tajima. Actually we want to have some interview for our Doezine but sadly theres this guy spoiled our day.Hahaha



Chartis Special Competition with SIFE UTP (BEEP) .Congrats to BEEP for getting into the final stage.





Broga Hills. Gosh I love the scenery there! Thx to Faris,Alif,Zarith,Shaf,Nik,Nuar, Mahsyar(pictures were stunning!) and Imran







And we got our self real Satay KAJANG.Sedap Kaw2!




Latest one, SIFE UTP won SIFE NATIONAL CUP and will be presenting MALAYSIA for SIFE WORLD CUP 2011!! YOU GUYS ROCK!!!! I am really proud to be a SIFER.






Technical Team 2011(Awang ,Red, Arinayeooo.hahha) and 2010(Me and Mahsyar)



Before the competition



More to come after this -SINGAPORE and STGCC,!!



25 April 2011

Sketches 2

20 April 2011

Sketches!








15 April 2011

Tshirt Design




24 March 2011

International Culture Night - Rebranding


ICN is not just an event that is held every year in UTP but it is a special event that helps for the integration of the various cultures around the globe with our motto uniting us “Our Cultures, Our World”. This year ICN is different in showing more of corporate social responsibility to the Malaysian community, enhancing the awareness of responsibility towards the planet Earth besides the enormous festival that is attended by very important personal in the Malaysian community.

 
 
Copyright © KWNSekamera
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com