There was an error in this gadget

04 February 2009

Lomo Go Go!!!

Currently listening to:Estrella-Some Space

Pos ini dituju kepada kawan-kawan saya yang masih tidak mengetahui apa itu lomo.

Aku mula mengenali lomography ketika berumur 14.Aku terbaca di dalam Utopia.Tetapi pada masa itu endahkan kehadiran lomography ini.Menajub memang menajubkan ,tetapi macam tiada di Malaysia.(bagi aku la,semasa tahun itu.)Sekarang lomography menjadi salah satu sampingan bagi peminat fotografi.

Bezanya dari fotografi dan lomografi adalah karektar gambar itu.Seperti yang kita ketahui,dunia sekarang semakin maju,penggunaan filem kamera sudah ketandusan menjadikan kamera digital bertapak;lomografi menggunakan filem .

Karektar gambar lomo:
over-saturated colors, off-kilter exposure, blurring, "happy accidents",'dont think just shoot'
'fishing eye'(hahaha),filmy grainny,

Lomografi bertapak di malaysia di atas nama LOMOKIDS
Kamera lomo terdiri daripada pelbagai jenis.fisheye,pinhole,action sampler,diana F,coloursplash,litos,dan banyak lagi.Setiap jenis mempunyai spesialitinya.

Aku juga mempunyai kamera lomo ini.Action Sampler dengan harga 10paun sterling.BEst!!!!hehehe

Mahu info lomo ,ke lomohomes






11 comments:

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

interesting post... lomography... penah dgr dulu, tapi x tahu natang apa... now i do... uhuh...
your lomo cam jenis action sampler?
kiranya it will snap 4 pics skali ??

kalo orang tgh buat slam dunk mesti best guna cam tuh... huhu... happy shooting!

kimi said...

er... utk pengetahuan anda..

set nouvo rege lebih dari 10pound sterling..

mekasih...

top the pop said...

to anas:
yup2..action sampler..die ade 4 lens..so die cam snap pergerakan..hu3

to kimi:
biar betul???nanti duit masuk ak byr ye..hehehe

kimi said...

err...

jangan gadai kamera dah r....
ish3...

tenang2..... duit takleh bwk mati.... jgn risau...

azaHmaeL said...

menarik. try buat lomo-like hahah tapi kalaw angkat sebijik okey gak. 10 pound sterling? not bad. 10x7= rm70 +/-. mcm best! nak angkat satu lah! hahahaha :D

artdeep said...

to kimi:
hahahha

to azaHmael:
huhu..lomo-like cam x feel..hehehe..kene rase lomo btul baru bestttt...gambatte!!!

Hakim The Lanun said...

lomo bez!
pnah try org pnyer action sampler,
xyah pkai bateri ryte?
btw, nk bli kmra lomo?

www.myspace.com/kedailomo

mahsyar90 said...

mana gambar dari kamera lomo ko tu?
nak tengok!haha

top the pop said...

to hakim:
a ah..x yah bateri..dah adepun.. p cam nak beli lain..hahaha

to mahsyar:
hahaha..x cuci lagi la..heheheh

fithot said...

menarik (:

thx 4 d visit :P

amer said...

ni Lomo abg kau bagi ?

Post a Comment

 
 
Copyright © KWNSekamera
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com