There was an error in this gadget

27 May 2009

Cool Cam to Grab!!!



Post ini post santai.Untuk post ini tiada gambar baru.Ada..cuma malas nak upload.Masih menunggu peperiksaan terakhir iaitu esok.Post ini di tuju kepada peminat kamera filem termasuk diri aku ini.

Pernah aku bertanya,kenapa perlu guna kamera filem sedangkan kamera digital pesat maju.Jawapannya , seni nya .Warna ,hasilnya amat berbeza.Terkadang ada yang kamera digital tidak hasilkan. Mungkin itu yang menjadikan gap besar diantara kamera digital dan filem.

Lomo..Semasa kecil ,aku pernah terbaca berkenaan dengan LOMOgRAFi di Utopia(majalah kegilaan aku semasa kecil)Ok .Definisi lomografi aku tidak tahu. Cuma rupa kamera-kamera nya..Sungguh unik dan sgt best hasil nya!!

Pilihan aku:DIANA F,BLACKBIRD FLY

Action Sampler(aku punya satu)


Colorsplash Camera Chakra Edition


Diana F+ Colette Edition


Diana + Meg Edition




Fed 1 Refurbished


Fisheye Camera


Fisheye No 2 White Edition


Holga CFN120 Multicolor/Green/Red


Horizon Perfekt(This gile besaaa!!)


Seagull TLR Limited Red/Gold(Aku mmg minat gile ini)


Zenit MF-1


Banyak lagi..For more info Mr.Google will help you.

jika anda berminat dan berniat untuk beli...anda boleh pergi ke link ini:
http://lomokidsshop.blogspot.com/
http://www.theclickshop.net/
http://shop.lomography.com/shop/


12 comments:

cik rye said...

only reason aku tak guna lomo sbb tade redroom nak develop sndiri.mahal tu.huhu

Artdeep said...

to cik rye:
hahahah...anta kedai sudah..totottt..hahha

Syafik said...

aku ada zenit 122. sweet.. tp xpenah cuci lagi.. aku guna filem dia sikit2. :P

Artdeep said...

to syafik:
coolll..hahhaha..kebiasaan utk tidak cuci filem..tggu smpi bertahun..baru nak cuci

Syafik said...

Bukan setahun. Sampai berkulat! haha. Aku ingat dulu , kalo kaler lari (lomo) Peh.. membebel org kata gambar rosak. Sekrang, tidak lagi. Kaler lari (lomo) adalah seni hari ini. Haha.

Artdeep said...

to syafik:
hahaa..yup2..aku g kedai..tnye..ade filem expired x??

eis said...

i'm sure i don't anything about this stuff..
but i'm sure all this cameras look tremendously unique, right?
including its photos capture by its...
i think so...

Anonymous said...

hello hye guy,ble tanye x?
sye nk beli camera jenis diana f.
which 1 yg bagus erk?
byk sgt jenis..
xbrapa reti..

nway,tlg reply kat emel sye k.
naomi_adney@hotmail.com

thx.

azrul said...

damn..aku tau skit2 jer pasal lomo..
ko tau sumer mnde en..
giler photomaniac r ko..hahah~

Artdeep said...

to azrul:
aku x tau pe2 pun..hahahhaha

jenjibam said...

lomo- don't think, just shoot! ;)

fadhilah said...

weyhh nk horizon!
seagull satu.
haha
tamak doee
;P

Post a Comment

 
 
Copyright © KWNSekamera
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com