There was an error in this gadget

01 March 2009

Sabtu dan Ahad..(Couple and Medtech)

Sabtu Ahad lepas menjadi hari paling sibuk untuk aku.Bermula dengan hari jumaat aku mmembeli speedlight dengan harga yang agak mahal.Tetapi puas hati!Yeah!Selepas ini lens dan battery grip.Yeah!!(simpan duit la wei...Ahakz!)



Sabtu,aku dijemput untuk mengambil gambar bersama Farid Mazlan (pengguna 40D)di dalam satu majlis makan malam.Untuk pertama kalinya aku bekerja sebagai photographer(hahahah).Seronok.Banyak pengalaman.Banyak benda baru.Dari situ,aku memula membuat revision sejenak ,dengan memikirkan bagaimana warga pro mengambil gambar dalam event-event.Dan selepas itu aku apply.Banyak juga gambar yang tidak menjadi.



Yang seronoknya,mereka menjemput band COUPLE.For the first time tengok live Couple nyanyi.Agak seronok lihat live dari dengar lagu.Aku mengambil peluang secukupnya mengambil gambar mereka.Yang best jadi photographer,kita boleh pergi dekat dengan mereka .Maksudnya dengan atas nama Kameraman ,berbual dan bersama dengan mereka agak mudah .Hehehe..







Malam itu aku sangat letih.Tiba sahaja di bilik ,kawanku ajak layan steamboat.Hahaha.Dengan menggunakan cooker yang dibawa aku ,kami melantak habis-habisan.Sangat kenyang dan sangat letih.



Ahad pula,sibuk dengan family day MEDTECH.PErgi ke Gua Tempurung.Bagi aku ,agak bosan.Sebab kene lenjun.Dalam gua tu kami perlu berenang ,merangkak,meluncur dan pelbagai .Dan ini juga dicatatkan sebagai pengalaman baru aku.Walaupun dicop bosan. (Aku tidak suka basah-basah)





10 comments:

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

best2!

artdeep said...

to anas:
heheh..mmg best!

kimi said...

uish... apsal aku trase cam kacak gile kt pic atas tuh?... har3

buleh jadi model kamera ler aku....

bnyk duit beli lampu yer~

artdeep said...

to kimi:
hahaha..duit??xde la..skit je..ngeh3

izzat aziz said...

owh.. smua nmpk segar.. hehe

cik rye yg awesome!;D said...

adib!nak tgk gamba yg ditembak malam itu,please!:)

joegrimjow said...

eh,
kat mlsia speed light bape?
ni ngah berjinak2 nak berfotographer ni

Artdeep said...

to joegrimjow:
hahah..nak cak ayam??
cak ayam 500 kot..huhuhu

H a r i z H said...

wah, tahniah...
maju beb. aku kat jordan, tak bleh lagi nak beli seketul. mahal sangat, harga 2,3 kali ganda dari malaysia. tunggu balik bulan 9 ni, iAllah.

btw, ko pakai model ape eh?

Artdeep said...

to harizH:
hu3..camera?
camera olympus e-410..the minor family..hehehe

Post a Comment

 
 
Copyright © KWNSekamera
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com